Jumat, 10 Mei 2013

Go Genting!



Salam.
Ini entry lama, 3 Oktober 2011 punya cerita.

3 Oktober 2011, aku bersama Yana, Naddy and Apheed pergi ke Genting Highlands!
Tujuan utama pergi sana sebab nak meraikan akhirnya final sem 3! HEHEHE! ini jugaklah kali pertama kami pergi berjalan jauh. selalunye around KL je. so kali ni ke Genting pulak!

Harga tiket =RM47 ONLY! (include tiket bas pergi balik, cable car and outdoor theme park) murah kan? So, bas bertolak pukul 9 pagi and kitaorang sampai dkt cable car around 9.45 am and sampai kat genting pukul 10am :)

Alhamdulillah selamat sampai :)



masa sampai tu tak ramai orang, yela lagipun pegi hari Isnin..mana nak ada orang sangat kan. hehe. sampai sampai breakfast dulu. mak Yana bekalkan sandwich tuna and telur! SEDAPPPP!! makan makan then mula la main game yang first! SPIDERMAN!


breakfast dulu hehe:)


yang ni la. best. awesomeeeee :)

tak tau la nama dia betul ke tak, haha Yana sorang je tak main. huhu best kottt!!! tapi agak seram jugaklahhh. aku and apheed jerit bukan main lagi, sampai orang2 dekat bawah tu tengok, gelak je -____- HAHA


lepastu jalan jalan and then main kapal..kali ni Naddy pulak tak main sebab katanye PENING! hehe perghhh ktorg duduk belakang sekali..mula mula macam "ala xde pape punya la" sekali makin lama makin perghhhh!! nak gugur jantung akuuuu! c Apheed dia jerit je lebih sambil gelak gelak. yang c Yana, dah pandang tepi jerit "NAK TURUNNNNNNNNNNN!!" hahahaha!


gambar 1st- baru naik, senyum lagi :)
gambar 2nd- belum gerak lagi. senyum lagi :)
gambar 3rd- waaaaaaaaaaaaaa nak turunnnnnnn!! -YANA! HAHA
gambar 4th- YANA dah bla dulu. hahaha

then photoshoot sikit, main buaian tu (aku tak tahu ape nama dia, asalkan nampak mcm bentuk game tu sudah hahahhaha) kali ni semua main, yang ni biase biase je. BESTTTTT! rasa tenang je!! plus dengan angin dekat situ ohhh nyamannyeeeeeee.. Apheed siap nyanyi "I BELIEVE I CAN FLYYYYY~~) hehe! gambar time main buaian tade..yela semua main, mcm mana nak tngkp? haha


yang ni la yang buaian tu hehe. curi gambar kat google je. haha



yang ni dekat chocolate factory kot name dia. lupa hehe.

gambar time main buaian tade..yela semua main, mcm mana nak tngkp? haha

jalan jalan, then aku and Naddy main archery :) besttttt! first time kottt! yang ni kena bayarlah. sorang RM8. mula mula orang tu ajarlah dulu kann. tangan aku gigil-gigil kottt! HEHEHE! apepun best lah! try la mainnn! then main game sampai penat..


HEHEHE cool tak? :)

yang ni, photoshoot kejap dekat Dinosaurland :)


kalau dah pergi Genting, tak sah kalau tak snap gambar kat sini kan? :)


lepas tu g makan dekat MCD, perghh harga dia tak nak mahal pulakssss? -_____- nak taknak, makan jugak. hahaha then lepas makan Naddy and Apheed nak main roller coaster..elok je dah sampai turn dorang nak naik, HUJANNNNNNNNNNNN~~~ hahaha kesian dorang! tak ade rezeki nak naik. ehhehe.



it's raining baby~

bila dah hujan, tak ade lagi lah kan chan nak main? WUUUU SEDIHHHH :( so kami pun jalan jalan dekat dalam, tiba tiba pegi kat tempat SNOW WORLD! tengok dari tingkap macam best. soooo..check harga..and kitaorang pun masuklah!! eheh! perghhh jacket, glove, kasut dia bagi pinjam tapi bau diaaaaaa HADOIIIII GOLI DEN!! BUSUK GILOOO!! bila masuk kaki je,pijak tapak boleh rasa ade AIR KELUAR! EWWWWWWWWW!!

peraturan masuk situ, NO CAMERA, NO PHONE! kitaorang ni pun DUNGGU GILA. IKUT LA ARAHAN KAN. sekali dah masuk dalam, ADE JE ORANG BAWAK PHONE TANGKAP GAMBAR! ini menaikkan kemarahan! kitaorang pun ape lagi, suh Apheed amek BB dia dekat locker la kannn. oh yeah suhu dekat dalam tu..sejukkkk gilaaaa! 7 CELCIUS! bila bercakap je, keluar la asap asap. haha and mula la perasan dalam tu, dekat OVERSEA bagai semua dengan Apheed buat lawak sumpah tergelak gelak macam orang ape dah dalam tu! HAHA.


gambar yang sempat snap. haha.

lepas dah habis dekat snow world, time to go back!! :( lepak dulu dekat The Bakery..minum minum dulu lepas tu baru gerak ke cable car. taknak ramai pulak kan dekat cable car. beratur bukan main panjanggggggg! dalam 7.30 dah sampai dekat bawah, tempat tunggu bas.

bas pukul 8.15pm..aku and apheed sempat tertidur time tunggu bas. MENGANTUK kot! haha then dalam pukul 9.00pm dah selamat sampai dekat stesen LRT Gombak :)

thanks Yana Naddy and Apheed! nanti kita pergi lagi yer! sayang korang sangat sangat!!
bye bye :D




p/s: korang mesti pelik kan kenapa gambar aku banyak ngn Apheed? sebab kitaorang dua GILA CAMERAAA! THAT'S WHY LERRR! jangan pikir lain pulak. he's my bestfriend je :D

p/s: ohhh muka aku sangat selekeh ok. eyebag lagi. ini semua sebab final exam. tak cukup tidur. sebab tu muka nampak tak bermaya. hahahha

Posted by Nadia Khan. at Wednesday, October 12, 2011 5 comments
Saturday, October 8, 2011
LAGU WAJIB BILA KARAOKE!


Siapa tak suka karaoke?
okay boleh tekan X sekarang sebab kau tak akan minat dengan entry ni.

Yeah, pada mulanya aku tak suka karaoke. lama lama tersuka pulak. sebab ape?? sebab karaoke SANGAT AWESOMEEEEEEEE!! memanglah membazir duit, tapi KEPUASAN tu yang penting! kan kan kan? =))

sebab utama aku akan karaoke............

1) TENSION
2) BOSAN TAHAP MAKSIMUM
3) TAK ADE DUIT BANYAK NAK PERGI JALAN JALAN
4) SUKA SUKA
5) NAK LEPASKAN GERAM

and etc....

SETUJU?
siapa tak setuju memang kau tak ade perasaan. haha.
aku gila suka karaokeeeeeee! kalau boleh tak suka/gemar sangat karaoke RAMAI RAMAI, sebabnye nanti dapat nyanyi lagu SIKIT jeee! yela, mestilah kena tunggu turn kan, xkan la kau nak kongker habis. HAHA tamak namanye haha.

lagi syyokkkkk karaoke DUA orang JE! sangat best! kau nyanyi la lagu ape kau nak sampai tak tahu nak nyanyi ape dah sampaii hilang suara dah.
oh yeah sometimes karaoke ni bukan nyanyi betul-betul pun. aku suka rosakkan lagu adelah. HAHAHA.
so korang yang dah selalu karaoke mesti ade LAGU WAJIB yang korang akan nyanyi setiap kali karaoke kan??? sama la macam aku jugak!

antaranye....:-

*Because of you-Kelly Clarkson
*Salam buat kekasih-Nadia
*Rela-(lupa nama penyanyi)
*Tak mungkin kerna sayang-Alyah
*Puncak kasih-Ziana Zain
*When you're gone/Innocence-Avril Lavinge
*Generasiku-OAG
*Lagu untukmu-Meet Uncle Hussein


haaaaa tu antara LAGU WAJIB!! lagu yang terpaling paling wajib ade mesti lagu BECAUSE OF YOU! kalau lagu tu tak ade, mood nak karaoke akan hancussss. HAHAHA


hmmmmm memandangkan cuti sem sebulan lebih, makan saya tak akan karaoke selama tempoh itu. haha balik kolej baru karaoke! dah janji hari tu ngan Dyea nak karaoke naik sem nanti! can't waittttttt! hehehe

so korang punya lagu wajib time karaoke ape? :)

p/s: aty baru je IM aku dekat FB, tanya bila nak karok? memang tepat pada waktunye la kau tanya aku kannn. HAHA. nanti kita plan okie! hahaha. cepat terima kasih kat aku sebab mention pasal kau kat sini. ahahahha k bye :D


Posted by Nadia Khan. at Saturday, October 08, 2011 2 comments
Sunday, October 2, 2011
EXAMS ARE OVER!!

Salam...

How are you today?
So today bersamaan 2 Oktober, maka berakhirlah final exam bagi semester 3 sesi May-Oktober 2011!
Finally habis pun!! tak sanggup aku nak hadap lama lama. hahaha

emm soalan agak susah jugaklah sem ni expecially paper CSC134 and OMT155. memang nak menangis wa jawab soalan dia -________-

tapiii..... ah biarlahhhh! dah lepas x boleh buat ape dah! hehe.
Hope result aku okay la nanti and yang paling penting tak ade repeat paper :)

And yeahhhh exam pun dah habisss so masanyeee untuk pergi bersuka ria bersama rakan rakan!! hhehehe. im going to Genting Highland tomorrow! yes tomorrow!! with Yana, Naddy and Apit! hehehe i can't wait anymore! rasa macam nak pergi sekarang je! hehehhehe :D



So, entry about Genting will update after aku balikla kan. haha.
sesiapa yang tengah exam lagi tu,, sabar sabar yer x lama lagi habislah tu HEHEHEH :D

that's all from me :)
see ya later! take care and be safe :D
loves, NK :)

btw congrats to my lovely cousin, Atty on her engagement yesterdayy! u look so pretty yesterdayyyy baby jealous much okieeeee! hehehe :D photo will upload soon! :D

bye all :D


Posted by Nadia Khan. at Sunday, October 02, 2011 2 comments
Friday, September 23, 2011
It's been a long long long timeeeee
Assalamualaikum semua!

Fuhhhhh blog ni dah berhabukkkkkk! sangatttttt! lama gila tak update blog kan kann.
Bukan x nak update, bila ade mood nak update, tapi tak ade cerita pula nak dicerita.. hahaha

Sekarang ni tengah busy final exam!
After final exam lah baru update blog okayyyy? :))
Lepas 2 Oktober baru datang balik okay dekat blog ni?? haha


Good Luck warga UiTM!!
ALL THE BEST! :D

Posted by Nadia Khan. at Friday, September 23, 2011 3 comments
Tuesday, July 26, 2011
D to the Y to the E to the A!

Aku tak tahu kenapa aku rasa macam nak update entry pasal KAWAN je. hehe. ala tak salah pun kan? :)

Kali ni nak cerita pasal Saidatul Nadiah a.k.a Dyea :)

Siapaaaa ni????? Oh okay dia la kawan aku. merangkap kawan karib+baik+gila semuanya aaaaaaaaaa! Kenapa aku rasa senang sangat dengan dia? satu sebab dia paham aku. dia tahu ape aku suka. ape aku tak suka. macam dalam entry aku yang ni.. dia sekepala dengan aku :)
ktorg tak suka tunggu2 orang ni. kan dyea sayang? hehehe.

oh dia jugakla kalau aku bosan, aku ajak dia keluar. dia okay je. cuma kalau xde duit memang xdapatlah kan. hahaha. kalau ktorg boring sangat ktorg akan cari jalan jugak untuk selesaikan masalah keboringan ni!

dia jugak yang selalu teman aku makan, pergi dobi, 7e, lepak taman, pusing-pusing kolej. dia lah orangnyeeeee. weeeeee~

oh ye lagi satu sebab ape ktorg rapat mybe sebab ktorg selalu bersama~ and nak nak nama kitaorang sama. NADIA :)) aku rasa kan orang yang nama NADIA memang perangai lebih kurang kan? hahaha. and lagi satuuuuuuuuu.

ni secara automatik, bila final exam je. ktorg akan study sama sama dekat meja depan. dah 2 sem macam ni. eventhough we are not in the same class, tapi ala chill lah. study la sama sama kan. sama je kot soalan final nanti.

ahhaha kalau nak ajak g jalan jalan ngn dia, ktorg punya plan mesti jadi. TAK PERNAH tak jadi. keluar dua orang pun tade hal la babe. well. kita hebat kan dyea? ahahha. and plus dia kaki berjalan campur dengan aku lagilaahhhhhh. hahah kalau dah berjalan rasa taknak balik!

lagi satuuuuuuuuu. kalau aku malassssss nak iron bajuuu or time tu aku memang busy sangattttt.. dia akan tolong iron kannnnn baju akuuuuu. HEHEHEHE! sama jugak macam diaa.. kalau dia busy sangat aku tolong la kan. hehe. tapi ini JARANG sekali berlaku okay. HAHAHA.

okay tu je nak cerita. mana boleh tahu lebih lebihhhhhhhhh. ehheehe!
btw i love you DYEAAAAAAAAAAAAAAA!!


Posted by Nadia Khan. at Tuesday, July 26, 2011 5 comments
Monday, July 25, 2011
PHOTOSHOOT :)

LOVES :)


Assalamualaikum :)
Hi how are you? (virus macam dekat facebook) haha.

So todayyyyyy i wanna ceritaaaaaaaa abouttttt semalammmmmm! yeee yesterdayyy punya storyyyyy!

As we plan (me, yana and naddy) we are going to do some photoshoot at KLCC. yeah. KLCC!!
So semalam around 3.20pm like that ktorg pun gerak laaaa menuju ke KLCC~~
excited nieeee! hehehe. im wearing skirt from JCS, top bought at BB, satin shawl and wedges and mummy's handbag!

And finally we arrived safelyyyy! and Naddy's as a our driver park belakang KLCC and turun2 kereta aku cakap "MANAAAAA KLCC???" (slang bangla) cause i tak nampak pun. haha. then dorang bantai gelak and ulang banyak kali MANA KLCC MANA KLCC MANA KLCC SLANG BANGLA PUNYAAAAAAA -,- n nampak bangla je dorang cakap tu kawan aku -,-


so we jalan-jalan at the park! and cari port2 agak tak ramai orang and start shoottttttt! yeahhhh!


mula mula confirm la malu malu kannnn~ hehehe!



so this is gambar permulaan. say hi to naddy :)


and then shoot shoot dah panas berpeluh peluh, we decide masuk dalam KLCC jap sejukkan badan and makan kebab dekat food court! ahhhhhhhhh sedapppppppp betuuuuuulllll! dah lama mengidam tauuuuu! haha

oh yeah ktorg keluar ni pun ade sebab jugak sebab nak celebrate birthday naddy yang jatuh pada hari terakhir class before cuti hari tu..on friday..15 July~

so me and yana tipu naddy, kata nak pergi toilet. but yang betulnye ktorg pergi lari beli cupcakes dekat Bisou atas food court. agak lama jugakla sebab nak pilih2 kan. haha.
then dah beli ktrg pun datang and duduk and keluarkan cupcake and nyanyi happy birthdayyy~~ hehehe :)


happy belated birthday Naddy Sandra!

after that we continue photoshoot! badan dah sejuk and ready to shoot again! jalan jalan and nampak port baik punyaaa. tak ramai orang or else xde orang pun dekat situ. sedangkan tempat tu cantikkk! ktrg pun ape lagi kan? hehe!

so biarlah gambar yang ceritakan segalanye~~


mereka practice lompat untuk next photo! haha


okay sudah bersedia..~~



here we goooo~~! haha. comel!



love this pic too :) unique!

kejadian yang tak boleh lupa, taman tu kan macam bukit bukit. so aku ni yang pakai wedges memang seksa la. ade sekali tu terpele'ot. HAHAHA. nasib tak jatuh! yana n naddy gelak2. lepastu dorang pun kena jugak! hahaha :)



ayu takkkkkkkkk??? HAHAHA.



i love this pic! so cantikkkkk! kan kan! tengoklah siapa yang snap. of course la NK! hehehe :D




shoot shoot sampai pukul 7pm~ and then balik~~ minum minum dekat Nasi Kandar Pelita japp. and then balik kolej lepak kedai Yeop depan hostel..and THE END! :D



hehehe i had so much fun yesterday with my darlings!
thanks Naddy because jadi driver! hehehe love you lah!

and thanks a lot to Yana for your Nikon camera D3000! AWESOMEEEEEEE! NAK PINJAM!! haha.




muka kucing! hehe!


next photoshoot mybe after raya kan? :) hehehe!
thanks korang. i love you guys so much! :)



ok bye bye nak balik dah~

Posted by Nadia Khan. at Monday, July 25, 2011 6 comments
Friday, July 1, 2011
Follow me on Twitterrrrrrrrr!
Hello guysssss!

just want to inform u all, now im more on twitterrrrrrrrrrrr!
dah lama buat, lupa nak update dekat blog. huhu
sape sape yang ade twitter tu, do follow me yeah?

SEARCH ME : Nadiakhan_NK

LET'S TWEET!! :)